Close
Šolske potrebščine

Šolske potrebščine V tej kategoriji ni izdelkov.

Vse za šolo. V ponudbi spletne trgovine Papirnica in knjigarna so zvezki, peresnice, šolske torbe, šolski zvezki, zvezki za šolo, zvezki za šolarje, zvezki Tako Lahko. Šolski pripomočki za male in velike šolarje.

Podkategorije

 • Torbe in nahrbtniki

  Šolske torbe, torbe za prvošolce, torbe za srednješolce, torbe za računalnik, šolski nahrbtniki PRIPOROČILA PRI NAKUPU! Naramnice naj bodo široke najmanj štiri centimetre in podložene, da se ne zarežejo v rame. Najbolj primerno je, da so rahlo zavite (v obliki črke S), da ne drsijo z rame ali proti vratu. Dolžina naramnih pasov naj omogoča enostavno nastavljanje, da jo lahko otrok, če je potrebno, sam spreminja (tanjša in debelejša oblačila), ustreznost nastavitev pa morajo preveriti tudi starši. Pasovi naj ne bodo predolgi (nevarnost spotikanja). Za stabilnejše nošenje torbice naj bodo naramnice v višini prsi dodatno spete s posebnim prečnim pasom s sponko, ki je nastavljiv po dolžini. Nahrbtniki, namenjeni starejšim šolarjem, pa morajo imeti za večjo stabilnost bremena na hrbtu dodaten pas v višini pasu (kot športni nahrbtniki). Hrbtišče torbice naj bo ergonomsko oblikovano, da se prilega hrbtu in dobro podloženo (oblazinjeno). Pretrdo hrbtišče lahko tišči, če bo (pre)tanko, bodo otroka v hrbet zbadali robovi knjig. Priporočamo, da je hrbtišče v stiku s hrbtom na več mestih. Predvsem torbica za mlajše mora biti stabilna. Ko jo postavimo na tla, se ne sme zvrniti, ne glede na to, ali je polna ali prazna. Običajno imajo torbice dodatno ogrodje in posebne ojačitve. Stabilnost zagotavlja tudi preglednost vsebine in preprečuje, da bi se predmeti v njej raztresli. Torbice naj bodo iz kompaktnih materialov, ki ohranijo obliko; v premehkih torbicah se zvezki in knjige na robovih mečkajo. Kaj pa prostornost torbice? Prevelike so nerodne, v premajhne ne stlačimo map, velikih zvezkov in knjig. Predali v notranjosti so za boljšo razporeditev vsebine zaželeni. Priporočamo, da se torba zapira na preklop, pri tem pa bodimo pozorni na to, da se odprta torbica ne zapre sama od sebe. Na preklopu torbe naj bo dovolj širok ročaj za njeno prenašanje in prestavljanje. Preverimo oprijem in kako je ročaj oblazinjen. Mnogim bo prišla prav dodatna zanka za obešanje torbe. Zunanji žepi naj bodo dovolj veliki; preverimo predvsem, ali je dovolj prostora za copate, malico in pijačo. Žepi naj se zapirajo z zadrgo – preverimo, ali tečejo gladko in ali jih lahko odpiramo in zapiramo z eno roko. Torbe naj bodo iz vodoodpornega materiala. (vir: www.zps.si )

 • Barvice in pisala
  Barvice in pisala za šolarje. Vodene barvice, tempera barvice, barve za steklo. Tehnični svinčniki, svinčniki za likovni pouk. Nalivna peresa. Brisalci. Voščenke.
 • Zvezki, bloki

  Zvezki, brezčrtni zvezki, zvezki Tako lahko, zvezki A4, zvezki A5, zvezki mali karo, zvezki veliki karo. Šolski zvezki za predšolske otroke in osnovnošolce. V ponudbi tudi špiralni bloki.

 • Lepila

  Lepila, podajalci lepilnih trakov, lepilni trakovi, lepila v stiku

 • Peresnice
  Šolske peresnice, puščice z barvicami. V ponudbi je pestra izbira peresnic za osnovnošolce.
 • Ravnila
  Ravnila in trikotniki, geotrikotniki, kotomeri, šablone
 • Pripomočki za šolarje
  V oddelku Pripomočki za šolarje najdete širok izbor pripomočkov kot so šilčki, luknjači, koledarji..
 • Radirke
  Papirnica in Knjigarna nudi radirke iz naravnih in umetnih materialov za šolarje.
 • Šestila
  Šestila za osnovnošolce, šestila za tehnični pouk, šestila za srednje šole
 • Likovni pouk

  V oddelku Likovni pouk Papirnica in Knjigarna nudi izdelke za šolarje, ki jih potrebujejo pri likovnem pouku. V ponudbi so risalni bloki, kolaž papir, pripomočki za risanje. Preverite ponudbo!

 • Planerji,...
  V ponudbi so organizatorji, mape in planerji za šolarje, študente in poslovno rabo. Planerji za študente in mape za šolarje vsebujejo tudi vložne liste, pregradne kartone ter urnike in so narejeni iz kvalitetnih materialov.
 • Ovitki za zvezke

  Ovitki za zvezke, folije za zvezke in delovne zvezke. Izbira različnih nalepk za zvezke.

Close