Close
Za pisarno

Za pisarno 31 izdelkov.

Pripomočki in material za pisarno. Oglejte si raznovrstno ponudbo. V tem oddelku lahko izbirate med izdelki za arhiviranje, namiznimi pripomočki. V tej rubriki so registratorji, luknjači, mape, škatle za arhiviranje. Pisarniški material za domačo in profesionalno rabo.

Podkategorije

 • Arhiviranje in...

  Papirnica in knjigarna nudi pisarniški material za shranjevanje in arhiviranje ter organiziranje pisarne in vključuje registratorje, mape, ovoje za spise.

 • Pisarniški material

  Pisarniški material za različne namene. Papirne sponke, lepila, ravnila, lepila v stiku, šilčki, radirke... 

 • Namizni pripomočki

  Predalniki, odložni predali, nosilci vizitk, koši za smeti

 • UVC sterilizatorji

  UV svetloba je dokazano učinkovita pri uničevanju bakterij in virusov. S pomočjo UVC žarkov lahko dezinficiramo in sterliziramo površine, predmete in tudi tehnične aparate. z razliko od kemičnih sredstev (alkohol, razkužila) tudi ne škodujejo občutljivim površinam in materialom.

  V elektromagnetnem spektru je UV-svetloba prisotna med vidno svetlobo in X-žarki, z valovno dolžino od 400 do 100 nm. Spekter obsega vakuum UV žarke, UV-C, UV-B in UV-A žarke. Za dezinfekcijo pitne vode je uporaben del UV-C. UV svetloba inaktivira mikroorganizme s poškodovanjem njihovih nukleinskih kislin (DNA ali RNA) in s tem ovira razmnoževanje mikroorganizmov. Različni nukleotidi imajo različno absorptivnost UVsvetlobe z absorpcijskim vrhom blizu 260 nm in minimumom pri 230 nm. Umetni viri – živosrebrne žarnice, sevajo svetlobo v pasu valovnih dolžin 240 – 290 nm; nizkotlačne žarnice sevajo monokromatsko svetlobo pri 254 nm, kar je v območju, ki je optimalno za dezinfekcijo. UV dezinfekcija se uporablja za inaktivacijo bakterij, virusov in parazitov v pitni vodi. Čeprav celica mikroorganizma ostane po izpostavljenosti UV svetlobi živa, se ne more razmnoževati in zato ni sposobna okužiti gostitelja – ni infektivna. Razlike v DNA sestavi povzročajo različno absorpcijo in s tem različno ob občutljivost mikroorganizmov za UV-dezinfekcijo. Ker kasneje na svetlobi ali tudi v njeni odsotnosti, bakterijska celica lahko okvaro popravi, je treba zagotoviti dovolj visoko dozo žarkov, da do tega ne pride. (Vir: NIJZ: STROKOVNO MNENJE O MOŽNOSTI UPORABE UV SVETLOBE ZA DEZINFEKCIJO...)

na stran
Prikazujem 1 - 18 od 31 izdelkov
Prikazujem 1 - 18 od 31 izdelkov
Close